Fost turnător la Securitate, și nu doar filosof, cărturar, profesor, etc., Andrei Marga s-a folosit de aura-i intelectuală cu cinismul zmeilor provinciali care se cred dealeri autorizați ai culturii universale. Știa prea bine, încă dinaintea rostirii primelor silabe, că atenția publică va fi hipnotizată de CV-ul selectiv cu ajutorul căruia s-a bălăcit în spațiul public și pe culoarele întortocheate ale politicii precare și ale vremelnicei puteri.

Adevărul spus de Marga, despre războiul din Ucraina, trădează pe undeva șmecheria turnătorului care a tăcut până când s-a aflat, iar după ce s-a aflat nu a mai tăcut, ci a amăgit, s-a văicărit, victimizat și s-a re-proiectat.

Piticul Andrei Marga

 

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a trimis un set de documente care atestau, nici mai mult nici mai puțin, că „Marga a colaborat cu Serviciul 3 de contrainformații al Securității din Cluj, fiind racolat în acest sens”. Ulterior, procesul a fost strămutat la Baia Mare, unde profesorul Sârbu a avut câștig de cauză, la Judecătoria Baia Mare.

profesorul Sârbu a venit cu probe noi despre colaborarea lui Marga cu Securitatea. Sârbu susține că Andrei Marga a avut mai multe nume de cod, printre care „Horia”, și că a găsit mai multe note care arată că informatorul a ajutat Securitatea în tot felul de chestiuni. „M-am prezezentat la proces cu alte probe clare, că Marga a fost colaborator al Securității Statului. Am prezentat în fața magistraților cartea „Securitatea și intelectualii”, unde informatorul «Horia», nume de cod purtat de Andrei Marga, primea tot felul de misiuni. Judecătorii mi-au dat definitiv dreptate”, spune Sârbu.

mai mult la  /evz.ro/

Lasă un răspuns